24.4.2014

MILLAINEN ON UNELMAPÄIVÄ?

Olen kevään aikana aina välillä miettinyt, millainen olisi unelmapäivä. Sisältäisikö se ystävien tapaamista, matkustelua vai ehkäpä sen sijaan vain kotona rentoutumista?
Unelmapäivä taitaa olla lähes kaikkien haave, mutta miten sen sitten voi saavuttaa? Unelmapäivän toteuttaminen yhtenä päivänä voi tuntua lähes mahdottomalta tehtävältä, jos tavoitteena on kaikkien unelmien toteuttaminen yhtenä päivänä. Konkreettisesti ajateltuna yhden päivän aikana ei millään ehdi esimerkiksi käydä huvipuistossa, uimassa ihanalla hiekkarannalla sekä jännittävällä seikkailulla ystävien kanssa autiolla saarella. Tai jos ehtisi, illalla olisi varmasti aivan rättiväsynyt, eikä päivä varmastikaan tuntuisi enää silloin unelmapäivältä.


Jokaisena päivänä sattuu myös ikäviä asioista, vaikka kuinka yrittäisi viettää unelmien päivää. Ikäviä sattumuksia voivat olla yllättävä näläntunne juuri silloin, kun minkäänlaista ruokapaikkaa ei ole lähettyvillä, ikävä rankkasade, joka kastelee vaatteet läpimäriksi, tai vaikka esimerkiksi bussista myöhästyminen. Jos siis alkaa tarkemmin miettimään, unelmapäivä, jolloin kaikki on täydellistä on mahdotonta toteuttaa.



 Toisaalta, unelmapäivän saavuttaminen on mahdotonta silloin, jos siltä vaatii niin paljon. Täydellinen päivä on mahdottomuus, mutta täytyykö unelmapäivän kriteerinä olla täydellisyys? Sen sijaan voisi ajatella, että jokainen päivä on omalla tavallaan unelmapäivä. joka päivä iloitsisi mukavista ja kivoista asioista, kuten hyvän kirjan lukemisesta, mutta yrittäisi mahdollisimman nopeasti unohtaa pienet vastoinkäymiset, kuten esimerkiksi se bussista myöhästyminen. Tämä voi tuntua ensialkuun vaikealta, mutta harjoittelu kannattaa. Eli siis, jos ajattelee tällä tavalla, vuodessa voi olla hyvinkin 365 unelmapäivää!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti