7.1.2015

20 IDEAA KEVÄÄSEEN

Vähän aikaa sitten sain idean, että voisin koota listan kivoista jutuista, mitä voisi tehdä kevään aikana. Kokosin paljon erilaisia juttuja, joitakin melko nopeasti toteutettavia, mutta myös muutamia vähän isompia projekteja, joiden valmistumisessa voi mennä jopa koko kevät.
Haasteena siis olisi, että kaikki listan jutut tulisi toteutettua kevään aikana, tai isommat projektit ainakin aloitettua.  Saa nähdä, kuinka paljon juttuja olen saanut aikaan kesäloman alkuun mennessä!


1. Katso muotinäytöksiä netistä.  Alkuvuoden kylminä pakkaspäivinä aion katsoa muotinäytöksiä netistä, ja etsiä inspiraatiota kevään vaateyhdistelmiin.

2. Askartele ystävänpäiväkortteja.  Vähän ennen ystävänpäivää on hyvä hetki kaivaa askartelutarvikkeet esiin ja päästä luovuus valloilleen korttiaskarteluissa.

3. Kokoa oma reseptivihko. Vähän suurempana projektina olisi reseptivihkon kokoaminen kivoista resepteistä. Tarkoituksena olisi ainakin aloittaa reseptien etsiminen kevään aikana.

4. Kuvaa kevään merkkejä. Kun lumet sulavat ja varsinainen kevät alkaa tosissaan tehdä tuloaan, aion ottaa kameran mukaan, ja lähteä kuvailemaan luontoa.

5. Valmista smoothie. Olen pikkuhiljaa alkanut innostumaan smoothieista niin jälkiruokina kuin välipaloinakin, joten kevään aikana aion kokeilla erilaisia smoothieita.


6. Pue lenkkarit siistiin asuun. Minulla on jo pidemmän aikaa ollut tavoitteena kokeilla lenkkareiden yhdistämistä johonkin siistiin asuun, ja tänä keväänä aion sitä vihdoinkin kokeilla.

7. Kokoa inspiroiva kollaasi vaatekaapin oviin. Viime syksynä esittelin blogissanikin kollaasin, jonka olin tehnyt yksiovisen vaatekaapin oveena, ja nyt olisi tarkoitus koota samanlainen kollaasi myös kaksioviseen vaatekaappiin.

8. Leivo herkullisia keksejä. En nyt ihan tiedä, mistä minä tämän idean sain, mutta aion kokeilla jotakin herkullista keksireseptiä.

9. Keitä kaakaota. Tarkoituksena olisi käydä vaikkapa luistelemassa kylmänä talvipäivänä, ja keittää sen jälkeen lämmintä kaakaota. Ihana tapa nauttia kauniista pakkaspäivästä.

10. Järjestele vaatekaappi. Kevättä odotellessa olisi hyvä hetki tehdä perusteellinen vaatekaapin järjestely. Pienet tai kuluneet vaatteet pois, ja loput vaatteet asetellaan siististi takaisin.

11. Tee taulu inspiroivasta lauseesta. Helppo ja nopea askarteluidea tylsyyden iskiessä: valitse jokin inspiroiva lause, ja tee siitä kaunis taulu huoneen seinälle.

12. Kokoa kaunis scrapbook. Taas vähän suurempana askarteluprojektina aion koota kauniista kuvista sommitellun scrapbookin, joka voi toimia inspiraation lähtenä milloin mihinkin.

13. Inspiroidu katumuotiblogeista. Kun ideat uusien vaateyhdistelmien osalta alkavat olla vähissä, on hyvä aika viettää parin tunnin inspiroitumissessio katumuotiblogeissa ja saada siten monta uutta asuideaa kevääseen.

14. Kokeile uutta kampausta. Kevään yhdeksi haasteeksi aion laittaa uusien kampauksien kokeilemisen. Jos nyt tulisi ainakin pari kertaa laitettua hiukset hieman eri tavalla.

15. Valmista lounassalaatti. Olen innostunut tekemään itse lounaaksi erilaisia salaattia, ja keväällä onkin kiva kokeilla uusia, raikkaita salaatteja.

16. Uudista oman huoneen sisustusta. Kevään aikana minun olisi tarkoitus tehdä jonkin verran uudistuksia huoneeni sisustukseen.

17. Leivo täytekakkua. Leipomista on tullut harrastettua harmittavan vähän, joten kevään aikana aion leipoa ainakin kerran jotakin hyvää täytekakkua.

18. Tuunaa farkkushortsit. Aion löytää kevään aikana kirpparilta vanhat farkut, joista voin tuunata itselleni farkkushortsit kesää varten.  

19. Käy leffassa. Keväällä olisi tarkoitus käydä ainakin kerran katsomassa leffassa jokin kiva elokuva.

20. Pue yllesi kevätmuodin inspiroima asu. Kun kevät tulee, voi alkaa vihdoin käyttämään asuja, jotka on keksinyt kevätmuodista inspiroituessa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti