27.4.2015

DIY: KESÄMEKKO

IMG_9331 Pitkästä aikaa taas vaatteiden tuunausjuttuja! Tällä kertaa oli vuorossa vähän haastavampi ja suuritöisempi tuunausprojekti, nimittäin mekko kauluspaidasta ja maksihameesta. Paidan löysin kirpparilta jo viimekesänä muutamalla eurolla, ja silloin innostuin tekemään seuraaviin kevätjuhliin mekon itse. Pian sen jälkeen löysin myös mekon helmaksi sopivan valkoisen maksihameen, ja niin minulla oli mekkoa varten tarvikkeet kasassa. Vähän ajoissahan sitä kyllä oltiin... Tai toisaalta näin jälkeenpäin oli hyvä, että oli hyvä aloittaa alussa, kun tämä taisi olla tähän mennessä suurin tekemäni vaatetuunausprojekti.

IMG_9324 IMG_9339 Kauluspaita oli kooltaan aivan valtava, joten aluksi meni paljon aikaa paidan pienentämiseen ja mekon suunnitteluun.
 Helman tein kahdesta osasta, kun tein vielä alushameen, ja kiinnitin molempiin hameisiin vielä painonapit, että mekon saa ylipäätään edes päälle... Lopuksi kiinnitin helman vielä helman yläosaan, ja niin mekko oli vihdoin valmis!
Kaiken työn jälkeen olen tyytyväinen lopputulokseen, ja samalla mekkokokoelma vielä vähän kasvoi, heh. Tosin seuraavaksi on kyllä tulossa vähän yksinkertaisempia tuunausjuttuja, kun oli tämä mekon tuunaus sen verran suuri projekti...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti