8.4.2015

KEVÄTTÄ JA MANGOSUKLAALEIVOKSIA

IMG_9134 Listasin tammikuussa kivoja juttuja kevättä varten, ja yksi näistä jutuista oli kokeilla jotakin aivan uutta leivonnaista. Olin nimittäin löytänyt mielenkiintoisia reseptejä vaikka kuinka paljon, mutta koskaan ei tuntunut olevan aikaa siihen itse kokeiluun.
No, lopulta sitten pääsiäislomalla, kun kerrankin oli aikaa vaikka leipoa, niin päätin sitten kokeilla kevään saapumisesta innostuneena mangosuklaaleivoksia. Ja kokeilemisen arvoisia ne olivatkin! Mango ja suklaa toimivat nimittäin todella hyvin yhdessä, kun leivokset olivat sopivasti suklaisen makeita, mutta silti ihanan raikkaita. 

IMG_9131 3 munaa 
2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
 1 prk maitorahkaa(250g)
 1/2 ps mangokuutioita(150g)
 3/4 dl sokeria 
1 sitruunan mehu 
1 tl vaniliinisokeria 
1/2 dl kiehuvaa vettä 
5 liivatelehteä

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
3. Levitä taikina levyksi uunipellin päälle, ja paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa torttulevy   sokeroidulle paperille.
4. Sulata mangokuutiot ja soseuta ne.
5. Sekoita keskenään mangosose, maitorahka, sokeri, sitruunamehu sekä vaniliinisokeri.
6. Pehmitä liivatelehdet ensin kylmässä vedessä, ja liuota ne sitten 1/2 dl:aan kiehuvaa vettä. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos rahkaseokseen, ja anna sen hyytyä hiukan jääkaapissa.
7. Leikkaa pohjalevy kahtia, siisti reunat. Levitä täyte toiselle levylle ja aseta toinen levy päälle. Hyydytä jääkaapissa n. 2 tuntia ja leikkaa torttulevy  15 osaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti