12.6.2015

KESÄINEN RAPARPERIMEHU

IMG_0014 Löysin raparperimehun reseptin Marimekon esitteestä, ja innostuin siitä heti. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin ensimmäistä kertaa reseptiä lukiessa olin lähinnä häkeltynyt: raparperia ja mustapippuria yhdessä. Mustapippuria!?
No, epäusko vaihtui sitten pian intoon kokeilla tätä omituista (hehe) reseptiä, ja onneksi uskalsin maistaa. Hyvin suurten epäilysten jälkeen raparperimehu olikin todella hyvää, ja tälläkin hetkellä sitä nyt lipitän... Kannattaa siis kokeilla!

IMG_0011 4 dl raparperiä 
3 dl vettä 
0,5 dl sitruunan mehua 
1 vaniljatanko 
ripaus mustapippuria 
0,5 tl inkiväärijauhetta 
ripaus suolaa 

 LISÄKSI: 
kivennäisvettä 

Valitse mahdollisimman punaisia raparperin varsia. Pese ja paloittele varret ja laita kattilaan. Puolita vaniljatanko pitkittäin. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita. Anna poreilla hiljalleen noin 15 minuuttia ja poista kattila levyltä.

Siivilöi hieman jäähtynyt siirappi lasipulloon tai -purkkiin ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa siirappia kivennäisvedellä jatkettuna oman maun mukaan. Jos tarjoat juoman kannusta, voit lisätä koristeeksi kauniin raparperin varren.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti