21.6.2015

KESÄNEIDON KUKKASEPPELE

IMG_0314 Juhannuksena minuun iski yllättäen askarteluhimo, ja päädyin väkertelemään teemaan sopivasti kukkaseppeleen.Tai oikeastaan kaikki lähti siitä, että koti pursuili rippijuhlien jäljiltä kauniita kukkia. No, tuumailin sitten, että kukat voisi vielä uusiokäyttää kukkaseppeleenä, ja niin minä sitten jo googlailin sopivaa ohjetta. Lopulta löysin ohjeen, jossa oli tehty kukkaseppele neilikoista, ja lähdin siitä sitten liikkeelle.
 Ensin siis rautalangasta muotoiltiin kukkaseppeleen runko. Itse käytin suhteellisen ohutta rautalankaa, joten pyörittelin sitä kolme kierrosta, ja oli kyllä juuri sopiva määrä. Ja tämän jälkeen onkin se ihanin, mutta haastavin vaihe, nimittäin kukkien kiinnittäminen...

IMG_0301 Aloitin kukkien kiinnittämämisen neilikoista, kun niihin minulla oli edes jonkinlainen ohje. Kukasta siis katkaistiin varsi, työnnettiin se rautalankakehään rautalankojen välistä, ja kiinnitettiin käyttämällä paljon rautalankaa. Itseasiassa kukkaseppeleeseen kokonaisuudessaan taisi kulua rautalankaa useampia metrejä...
Lopulta, kun rautalanka oli peittynyt kukilla, muotoilin vielä rautalankakehikkoa, ja varmistin, että rautalankojen päät ovat mahdollisimman lyhyet/eivät sojota ikävästi. Kukkaseppeleeseen knnattaa myös suihkuttaa vielä hiuslakkaa, jotta kukat pysyvät paikallaan. 
Kukkaseppeleeni pysyi hyvänä koko illaan, eivätkä kukat pahemmin irtoilleet. Itseasiassa aina melkein unohdin koko seppeleen, kunnes ihmiset tulivat kuvailemaan... Mutta kaunis se kyllä oli.

IMG_0200 IMG_0210

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti