22.9.2015

10 VINKKIÄ SADEPÄIVIIN

IMG_2132 Kokoa scrapbook. Esimerkiksi kesältä on kerääntynyt vaikka kuinka paljon valokuvia, lippuja, kortteja yms. muistoja. Itse aion nyt syksyllä koota niistä scrapbookin, ja täyttää sen ihanilla kesäisillä muistoilla, joihin on ihana palata vuosienkin päästä. Näin muistan aina, että mitä kaikkea kesä 2015 piti sisällään.

Leivo jotakin herkullista. Mikä sen parempaa kuin leipominen sateisena syysiltana? Syksy on nimittäin täydellinen aika kokeilla uusia reseptejä. Minä aion kokeilla Oreo-kakkua!

Valokuvaile. No, harmaa sää ehkä hieman vaikeuttaa kuvaamista... Kuitenkin nyt olisi vihdoin  aikaa paneutua kunnolla kameran säätöihin (ja opaskirjaan!). Hyvä idea on myös lukea valokuvausta käsittelevä kirja.

Järjestele vaatekaappi. Ei ehkä se kaikista houkuttelevin homma, mutta kannattaa erityisesti silloin, kun ei ole mitään tekemistä. Siististä vaatekaapista kun löytää ihanat syysvaatteetkin paremmin. Vaatekaapin siivousta käsittelevä postaus löytyy täältä.

Selaa kivoja blogeja. Kesäisin blogien seuraaminen jää aina vähemmälle, mutta syksyllä nyt on taas hyvää aikaa lukea suosikkiblogeja. Ja mahdollisesti löytää myös uusia suosikkeja!

IMG_2182 Lue hyvä kirja. Tämä taitaa olla jo klassikko, että syksyisin juodaan kuumaa kaakaota ja luetaan paljon kirjoja... Mutta mikäs siinä, toimii nimittäin älyttömän hyvin!

Käy lenkillä vesisateessa. Heh, ei ehkä se houkuttelevin vaihtoehto sadepäivinä... Mutta on kyllä yllättävän hauskaa! Sateisena päivänä ulkona on niin raikasta, ja lenkin jälkeen on ihana päästä lämpimään suihkuun. Täytyy vain muistaa edes jonkintasoiset sadevarusteet...

Kirjoita kirje itsellesi. Tämä kuulostaa ehkä vähän hassulta. Pointti on kuitenkin se, että kirjoitat kirjeen tulevaisuuden minällesi, vaikka vuoden kuin kymmenenkin vuoden päähän. Kirjeessä pohdit elämääsi nyt, ja mietit, että millainen olet, kun avaat kirjeen. Ja parasta on avata kirje sitten monen vuoden päästä!

Polta kynttilöitä. Syksyn toinen klassikko. Erityisen ihanaa kynttilöiden polttaminen on omassa huoneessa, samalla kuin lukee kirjaa. Kuka sanoi, että syksy olisi ikävää?

Tee käsitöitä. Sateisina syysiltoina on vihdoin aikaa paneutua kunnolla vähän monimutkaisemman käsityön pariin. Hyvä idea on neuloa vaikka pipo tai villasukat, nimittäin ne pääsevät varmasti heti käyttöön!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti